Dominique Deruddere draait ‘The Chapel’ in Veltem

8 september 2021 | 15u07 | Gepost door annpeeters
woning

De filmopnames voor de nieuwe film “The Chapel” van Dominique Deruddere vinden deze week, nog tot en met vrijdag, plaats in Veltem, deelgemeente van Herent.

Herents burgemeester Astrid Pollers (N-VA) bevestigt: "The Chapel wordt inderdaad deze week bij ons in Veltem gedraaid. De opnames vinden plaats in een afgelegen woning, zodat omwonenden er geen overlast van hebben."

The Chapel is een psychologische thriller over de Elisabethwedstrijd. “Net zoals ‘Flying Home’ geen film over duivenmelkers was, zal ‘The Chapel’ geen film over de Koningin Elisabethwedstrijd zijn. Het verhaal speelt zich wel af tegen de achtergrond van die wedstrijd, meer bepaald de isolatie in de kapel. De twaalf finalisten komen uit alle windstreken van de wereld, dus zullen ook de twaalf acteurs in de film van overal komen. US, Korea, Italië, Polen enz…Het verhaal gaat over een pianiste die tijdens de het verblijf in de kapel ten onder dreigt te gaan aan de stress en de totale isolatie.”, zegt Dominique Deruddere. 

De film is een Brits-Belgische co-productie. Het merendeel van de opnames gebeuren in België, al zijn er ook enkele opnames in Noord Ierland. 

Lees meer over