Dieven aan de haal met 61 chocoladerepen en sterke drank

Okay
Vorige week maandag omstreeks 12.50 uur kreeg de PZ Herko (Herent-Kortenberg) melding van een winkeldiefstal in de Okay aan de Mechelsesteenweg in Herent.

De twee verdachten verspreidden zich om vervolgens roltabak, scheermesjes en sterke drank uit de winkelrekken te nemen. Aan de hand van camerabeelden zag de winkelinspecteur dat men de goederen verborg in hun kledij en zonder te betalen de kassa wouden passeren. De winkelinspecteur verwittigde meteen de politiediensten. Bij nazicht van het voertuig van de verdachten trof men verder nog 61 chocoladerepen aan die ontvreemd zouden zijn uit de Aldi in Herent. Dit werd nadien bevestigd aan de hand van camerabeelden.

Het gaat om twee mannen van 34 en 37 jaar zonder wettelijke verblijfplaats in België. Tijdens het verhoor gaf de 34-jarige verdachte de feiten toe. De 37-jarige verdachte ontkent de feiten.

Het parket van Leuven heeft beide verdachten gedagvaard volgens de procedure van het snelrecht voor beide diefstallen. De verdachten zullen zich begin december voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

Lees meer over