De Kouter Herent wordt omgetoverd tot Huis van de Sint

Professor Van Ranst stelt 7-jarige gerust: Sinterklaas is gezond en gaat niet dood
Van zaterdag 28 november tot zondag 6 december neemt de Sint zijn intrek in de Kouter, het Huis van de Gemeente, in Herent.

Zodra de personeelsleden huiswaarts gaan, nemen de Sint en zijn Pieten het gebouw over voor de voorbereidingen van pakjesavond. Het lezen van de vele ontvangen brieven en verlanglijstjes van Herentse kinderen, het maken van het speelgoed en het inpakken van de cadeautjes hoort daar allemaal bij.

Benieuwd naar wat er zich achter de muren van De Kouter afspeelt? Vanaf 28 november tot en met 6 december kan iedereen dagelijks vanaf 17.30 uur komen kijken door de ramen naar wat er zich in het Huis afspeelt. Het belooft een prachtig kijkspel te worden, voor jong en oud.

Tal en Thee bouwt achter de vele ramen van De Kouter een prachtige lichtinstallatie waarbij ze de Sint en zijn Pieten verwelkomen in het Huis van de Gemeente. Maarten Van Aerschot, artistiek leider en Robbe Mols, technisch verantwoordelijke, ontwerpen en bouwen de installaties, Sofie Vandenabeele tekent en animeert de figuren. Ze krijgen daarbij de hulp van de vrijetijdsdienst.

Lees meer over