Brusselsesteenweg: vanaf 2 maart één rijstrook afgesloten

25 februari 2020 | 15u50 | Gepost door redactie
Brusselsesteenweg: vanaf 2 maart één rijstrook afgesloten
Via een mobiele werf worden de 26 platanen - afhankelijk van de weersomstandigheden - vanaf 2 maart 2020 teruggesnoeid tot op de gesteltakken van de boom. De 26 platanen liggen verspreid langsheen het fietspad van de Brusselsesteenweg van aan het KBC gebouw in Leuven tot aan de rotonde van de N2 met kruispunt Wijnegemhofstraat en de Zavelstraat (D’Ieteren Lease) in Kortenberg. De werken zullen ongeveer een maand duren.
Het bericht Brusselsesteenweg: vanaf 2 maart één rijstrook afgesloten verscheen eerst op Leuven Actueel.

Bij de 26 platanen van de Brusselsesteenweg worden het droog hout en de kleinere takken teruggesnoeid tot op de gesteltakken van de boom. “Deze snoeitechniek noemen we ‘kandelaberen’ en hierbij worden de takken van de boom afgezaagd tot de vorm van een kapstok”, zegt Carla Cox van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant. Wegen en Verkeer neemt deze maatregelen om beschadiging aan fietspaden en omheiningen van de vele omliggende bedrijven en huizen te voorkomen.

Mobiele werf overdag met inname van een rijstrook
De aannemer werkt hier met een mobiele werf en neemt telkens een rijstrook in om veilig te kunnen werken. Afhankelijk van het aantal beschikbare rijstroken op de Brusselsesteenweg wordt er gewerkt met werflichten en kan het verkeer beurtelings doorrijden. Als er drie rijstroken beschikbaar zijn op de locatie van de Brusselsesteenweg, zal het verkeer gewoon kunnen doorrijden.

“Afhankelijk van de weersomstandigheden probeert men per dag 1 of 2 bomen te behandelen. De aannemer verplaatst zich met een mobiele werf en probeert – waar mogelijk – ook de inritten van handelaars open te houden. Gezien het om 26 platanen gaat rekenen we op een maand werk, maar de hinder is dus telkens plaatselijk en verdeeld over het hele traject tussen Leuven en Kortenberg. De aannemer liet weten dat hij zal starten ter hoogte van de KBC en zo verder werken langsheen de handelaars op de Brusselsesteenweg.”

Het bericht Brusselsesteenweg: vanaf 2 maart één rijstrook afgesloten verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over