Actrice Sien Diels (74) is overleden

18 oktober 2021 | 23u02 | Gepost door annpeeters
sien diels

Francine Diels is vooral bekend als actrice uit de kinderserie Sesamstraat, waarin ze 36 jaar meespeelde. Ze woonde met haar echtgenoot in Winksele, waar ze op zondag 17 oktober 2021 is overleden.

Sien studeerde in 1969 af in de richting toneel aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en was actief bij het Mechels Miniatuur Theater, en freelance ook bij Theater Malpertuis. Vanaf midden jaren '70 was Sien ook te zien op televisie in de kinderserie Sesamstraat. Daarnaast was ze ook te zien in televisieseries als Thuis, Witse en Flikken. Ze stopte in 2010 met acteren, toen dementie haar parten begon te spelen.

Mooi eerbetoon

Kurt Frederickx, DJ op 'Leive Vloms' schreef een mooi eerbetoon aan Sien:

"Lieve Sien,

Toen ik in Mechelen studeerde, combineerde ik mijn middelbare studies met een opleiding ‘woord en drama’ aan het Conservatorium van Mechelen, waar jij destijds de lesgeefster was. Ik herinner mij nog levendig hoe de zenuwen door mijn lijf gierden toen we elkaar de eerste keer zouden ontmoeten. Alleen nog maar de gedachte dat ik les zou krijgen van ‘Sien van Sesamstraat’, dé heldin die mijn kinderjaren mee kleur heeft gegeven, maakte mij starstruck. Het was indrukwekkend, maar vooral geruststellend hoe jij op een warme, hartelijke en vriendelijke manier iedereen begroette, jezelf voorstelde en begon met de les. Waar ik nog steeds ontzettend trots op ben is de manier hoe we ‘samen’ die voordrachtwedstrijd hebben gewonnen. Mijn eerste deelname aan de prestigieuze voordrachtwedstrijd rond het ‘Dr. De Gruyter-juweel’ was geen hoogvlieger, maar dankzij jouw persoonlijke aanpak en coaching ben ik er na 2 jaar in geslaagd om de pré-selecties in Mechelen te winnen en door te stoten naar de grote finale in Gent. Het was en zijn momenten die ik nooit meer zal vergeten, met voorop mijn trotste ouders die fier waren op mijn prestaties. Ik had die nooit kunnen leveren zonder jouw hulp en steun. Het waren twee heel mooie, leerrijke jaren die mij veel hebben bijgebracht. Wie jou kent of met jou samenwerkte kan alleen maar bevestigen dat je outstanding was en bent in wat je deed. Je was streng, maar rechtvaardig. Jouw oprechte doel was mensen laten groeien door hen echte kansen te geven. Ons contact doorheen de jaren verwaterde, maar dat neemt niet weg dat je altijd als mens in m’n hart bent en zal blijven zitten. Lieve Sien, bedankt voor alles en rust zacht."

Condoleren kan hier. 

Foto: VRT

Lees meer over