Aanleg nieuwe asfaltlaag Mechelsesteenweg in Herent op 2 en 3 juni

29 mei 2020 | 08u39 | Gepost door redactie
Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
Op dinsdag 2 en woensdag 3 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer asfalteringswerken uit op de Mechelsesteenweg in Herent. Tijdens de werken wordt de Mechelsesteenweg afgesloten voor plaatselijk en doorgaand verkeer. De werken gebeuren in het kader van de aanleg van een rotonde met voorsorteerstroken op de aansluiting van de Mechelsesteenweg op de Omleiding (N26).
Het bericht Aanleg nieuwe asfaltlaag Mechelsesteenweg in Herent op 2 en 3 juni verscheen eerst op Leuven Actueel.

Sinds augustus 2019 werkt Wegen en Verkeer op de aansluiting van de Mechelsesteenweg met de Omleiding (N26) aan de aanleg van een nieuwe rotonde. Vanaf maandag 22 juni wordt de rotonde gedeeltelijk opengesteld voor het verkeer. Vanaf dan kan het verkeer vanuit Herent de rotonde oprijden via de Mechelsesteenweg. Om dat mogelijk te maken, moet eerst de asfaltlaag van de Mechelsesteenweg vernieuwd worden.

Vernieuwing asfaltlaag Mechelsesteenweg
Het vernieuwen van de asfaltlaag, tussen de Omleiding (N26) en het Keergat, vindt plaats op dinsdag 2 en woensdag 3 juni. Op 2 juni verwijderen we de bestaande asfaltlaag. De dag erna leggen we een nieuwe bovenste asfaltlaag aan en plaatsen we nieuwe markeringen.

Mechelsesteenweg afgesloten voor plaatselijk en doorgaand verkeer
De werken vinden plaats op dinsdag 2 juni en woensdag 3 juni  2020 van 6 uur ‘s morgens tot 19 uur  ‘s avonds. Tijdens de werken wordt de Mechelsesteenweg afgesloten voor plaatselijk en doorgaand verkeer. De huizen en handelszaken zijn met andere woorden tijdelijk niet bereikbaar met de wagen. Te voet en met de fiets blijft dit wel altijd mogelijk.

Het bericht Aanleg nieuwe asfaltlaag Mechelsesteenweg in Herent op 2 en 3 juni verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over