Voor de tweede week op rij rijden 7 op 10 vrachtwagens te snel tijdens verkeerscontrole

Dijkstraat

Voor de tweede week op rij controleerde politiezone BHK (Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen) in de Dijkstraat in Wespelaar (Haacht). Dat gebeurde donderdagavond. En voor de tweede week op rij liepen er heel wat vrachtwagenbestuurders tegen de lamp.

Er reden 45 vrachtwagens voorbij tijdens de verkeerscontrole. Daarvan werden er 31 geflitst door de mobiele flitser. Voor vrachtverkeer boven de 7,5 ton geldt een maximale snelheid van 30 kilometer per uur. Aangezien de straat bebouwde kom is, mogen auto's er 50 kilometer per uur rijden. Tijdens de verkeerscontrole passeerden er ook 646 auto's. Daarvan werden er 34 geflitst. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 kilometer per uur.

Vorige week werd er ook gecontroleerd in de Nieuwstraat in Keerbergen, waar een maximale snelheid van 50 kilometer per uur geldt. Er reden 369 auto's voorbij, 46 werden er geflitst. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 kilometer per uur. Ook op de Rijmenamsebaan in Boortmeerbeek werd er gecontroleerd. 375 auto's reden voorbij, 9 hielden zich niet aan de snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Er werden ook 25 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Een van de bestuurders testte licht positief en kreeg een boete van 179 euro.

Lees meer over