Vl@s Haacht verrast met Inspirientjes

vlas haacht
Met de uitgave van Vl@s Inspirientjes maakt Vl@s Haacht duidelijk dat haar leden in het afgelopen coronajaar duidelijk niet stilgezeten hebben.

Maandenlang moesten de verenigingen door de lockdown en de coronacrisis hun activiteiten noodgedwongen stopzetten. Op enkele veilige – en succesvolle -  online gebeurtenissen na, zoals de online bingo en  de online Seniorenacademies over vaccinaties en over valpreventie  leek er weinig te gebeuren. Tot enkele leden van Vl@s Haacht beseften dat ze eigenlijk geen jaar kwijt waren en ze heel wat andere creatieve dingen hadden ontdekt en gedaan. Zo plaatste Vl@s-lid Nadine Eeraerts tijdens de lockdown onder de hashtag ‘Inspirientjes’ dagelijks bedenkingen en optimistische, opbeurende gedachten op haar Facebookpagina. Anderen maakten al die tijd mooie foto’s, schilderden, breiden, borduurden, naaiden of begonnen een andere nieuwe hobby.  Alle creatieve werkjes werden door Vl@s samengebracht  in een online tentoonstelling. Voor de deelnemers zelf en voor wie het wenst maakten ze er een boekje van zodat ze dat al eens meer konden vastnemen en herbekijken.  Online werd het al verzonden naar minstens 1000 leden.

“Want Ramses Shaffy  leerde het ons,” voegt secretaris Marc Vermylen eraan toe.”Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Natuurlijk gaat onze deelneming uit naar allen die een dierbare verloren. Zij zijn zoveel meer kwijt dan een jaar. Laat dit overzicht van Vl@s-creativiteit ook voor hen een inspiratiebron zijn om opnieuw ‘door te gaan’. Hou vol en tot spoedig” 

 

Deze Vl@s Inspirientjes kan je gratis aanvragen via vlasbrabant@vlaamseactievesenioren.be

 

Het bijhorende boekje (48 kleurenbladzijden op A5 formaat)  kan je  bestellen door storting van  € 4 op BE73 9796 2183 3760 van Vl@s Vlaams-Brabant met vermelding 'Vl@s-Inspirientjes'. Eind juli wordt je exemplaar thuis geleverd.

Lees meer over