Sluiting coronapost Haacht

27 augustus 2021 | 12u00 | Gepost door annpeeters
test
Op woensdag 1 september zal het testafnamecentrum in Haacht aan sportcomplex ‘Den Dijk’ zijn deuren sluiten. De drukte op de afnamecentra is namelijk fors gedaald en ook bij de huisartsen is er terug marge om zelf testen af te nemen.

Het triagecentrum van Leuven blijft geopend en beschikbaar voor de inwoners van Oost-Brabant.  Het afnamecentrum in Haacht was een samenwerking van de huisartsenkring Oost-Brabant (KHOBRA), het Wit-Gele Kruis, de eerstelijnszone Leuven Noord en de gemeente Haacht. De afnamepost bevond zich aan de achterkant van het sportcomplex ‘Den Dijk’ en kende een groot succes. Tijdens de derde golf werden er tot 80 testen op één dag afgenomen. Ook enkele ‘bubbels’, zoals kampen en klassen, konden er getest worden. 

Tijdens de zomermaanden nam, dankzij een hoge vaccinatiegraad in de regio, de testdruk fors af. Ook in de hoofdpost van Leuven, gesitueerd aan de terreinen van Oud-Heverlee Leuven, is de testdruk afgenomen waardoor alles weer gecentraliseerd kan plaatsvinden. Bovendien kunnen door de sluiting de activiteiten in de sporthal weer volledig hervatten, waardoor ze met plezier de ruimte teruggeven aan de sporters.  

De huisartsenkring KHOBRA dankt de gemeente Haacht, de betrokken schepenen, de burgemeester, de verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis en de eerstelijnszone Leuven Noord voor het mogelijk maken van de afnamepost. Een bijzonder woord van dank gaat uit naar het personeel van het sportcomplex en het hygiënisch personeel van de gemeente Haacht om elke dag klaar te staan voor de goede organisatie van de coronapost.   

Lees meer over