Schooldirectrice doet hoed af voor haar personeel

schoolteam
Vorige week hadden ze  één klas in quarantaine, deze week startte de Vrije Basisschool De Puzzel uit Haacht met een klas in quarantaine en vier klassen die waakzaam moeten zijn omdat er een leerling besmet is.  Directrice Els Van der Auwera wil dan ook graag haar respect betuigen voor haar team die ondanks alle moeilijkheden er met volle moed voor blijft gaan. 

"Ondanks de druk en het gevoel dat we moeten overleven is de moraal van het team hoog", aldus Van der Auwera. "We ontkennen niet dat het weegt  wanneer er een klas in quarantaine is, wanneer je een leerkracht moet vervangen of wanneer een juf zich moet laten testen en we de klas moeten opvangen waardoor geplande overleggen, vormingen,  zorg of lichamelijke opvoeding weer niet door kunnen gaan. De zorgvragen van de leerlingen worden groter.  Niet alleen didactisch maar ook emotioneel en gedragsmatig. Volwassen mensen kunnen deze pandemie niet goed plaatsen; laat staan kinderen, ... We doen ons best om alle kinderen op te vangen al dan niet mr externe partners zoals CLB, OCMW... "

Leerkrachten zijn moe, zelfs uitgeput. "Maar in het belang.van de kinderen blijven ze gaan", gaat ze verde. "Elke dag zijn ze een beetje mijn helden. Ik doe mijn hoed af voor de manier waarop zij hun klas managen, de kinderen die in quarantaine zitten een aanbod toesturen, overleggen over de zorgvragen die er zijn en een steun en toeverlaat blijven voor elkaar." 

Want deze golf is er duidelijk eentje te veel. "Voor mij als directeur weegt deze.golf.meer.door", bekent ze. "Meer dan de eerder golven. De boog staat al.lang gespannen. We lijken ook harder dan voordien getroffen met besmettingen. Meldingen van leerkrachten én van leerlingen volgen elkaar sneller.op. -Gelukkig hebben we vooral.weet van kinderen die stevig verkouden zijn en blijven ernstig.zieken uit. Ze blijven echter noodgedwongen langer thuis (isolatie) waardoor de spreidstand die we nu moeten.doen t.a.v. het bijbenen van een ziek kind groter is, zoals opnieuw het voorzien van taken thuis, zo.nodig herhalen van leerstof.als.ze.terug op.school zijn." 

De foto werd genomen voor de coronacrisis. 

Lees meer over