Primus Classic gaat na coronapauze tiende editie in

primus classic
Na een jaartje over te slaan door corona, vormt Brouwerij Haacht op zaterdag 18 september opnieuw het decor voor de afsluiter van de Primus Classic. Enkele grote namen hebben alvast hun komst aangekondigd.

Na een decennium is de Primus Classic uitgegroeid tot een gevestigde waarde onder profwielrenners. De kenners weten dat ze zich mogen verwachten aan een profkoers 'Hors Catégorie' met enkele kuitenbijters met stijgingspercentages tot 20%. In totaal zullen 21 ploegen op zaterdag 18 september om 12:45 uur aan de start staan in Brakel, Oost-Vlaanderen.

Toppers van wereldformaat

De huidig wereldkampioen, Julian Alaphilippe, alsook Matthieu Vanderpoel, Jasper Stuyven, Zdenek Stybar en Edward Theuns (winnaar laatste editie) hebben hun deelname alvast bevestigd. In totaal nemen maar liefst 11 UCI WorldTour-ploegen deel. Het peloton van de Primus Classic passeert vier provincies, zijnde Oost-Vlaanderen, Henegouwen, Waals-Brabant en Vlaams-Brabant en finisht aan de poorten van Brouwerij Haacht, waar de winnaar rond 17:45 uur wordt verwacht.

Primus Classic Cyclo

Voor de start van de Primus Classic kunnen getrainde wielertoeristen het parcours verkennen tijdens de Primus Classic Cyclo. Wielertoeristen hebben de keuze uit drie afstanden: 67 km, 96 km of 122 km zoals de echte profs. Bij de kortere afstand kan je vooral genieten van de groene Vlaamse rand. De twee langere afstanden brengen je over de taalgrens heen en hebben enkele kuitenbijters in petto. Starten kan tussen 7:30 uur en 11:30 uur, afhankelijk van de gekozen afstand. Inschrijven kan via https://www.primusclassiccyclo.be/nl/

Een langverwacht feest, vooral dit jaar

Bij Brouwerij Haacht kijken ze vol verwachting uit naar zaterdag 18 september, legt CEO Boudewijn van der Kelen uit: “Nadat de wedstrijd in 2020 niet kon doorgaan, verheugen we ons erop om opnieuw te kunnen supporteren voor de wielrenners op onze brouwerijsite. Een traditie die wortelt in de geschiedenis van onze brouwerij en die een band schept tussen onze medewerkers, onze buurt, onze klanten en alle wielerfans. De editie van 2021 is de gelegenheid bij uitstek om nog eens ongedwongen samen te zijn en er een gezellig feest van te maken, op een coronaveilige manier!” Voor jong en oud wordt er animatie voorzien. Van 14.00 uur tot ongeveer 17.30 uur, wanneer de profs over de finishlijn denderen, is de profkoers live te volgen op grote schermen.

De organisatoren van beide wedstrijden hebben er alles aan gedaan om deze editie in lijn met de geldende, sanitaire regels te laten verlopen. “Alle nodige maatregelen worden genomen om dit evenement veilig te laten doorgaan komende zaterdag. Voor de VIP wordt er gewerkt met het COVID Safe Ticket (CST)”, verduidelijkt Peter Van Petegem, organisator van de Primus Classic.

Lees meer over