Politie stelt heel wat pv's op en int zo'n 3.000 euro achterstallige verkeersbelasting

controle politie
Politiezone BHK (Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen) en de Vlaamse Belastingsdienst (Vlabel) hebben een pak pv's opgesteld en voor 3.050 euro achterstallige verkeersbelasting geïnd.

De controles werden dinsdag tussen 9 en 15 uur gehouden in de Lombaardenlaan in Haacht en op de Leuvensesteenweg (N26) in Boortmeerbeek. In Haacht werden drie onmiddellijke inningen opgesteld voor het negeren van het verbod voor zwaar vervoer. Verder werden er nog een zevental pv's opgesteld voor inbreuken tegen technische schouwing, rijbewijs, vervoersvergunning, ladingzekering, vrachtbrief en drugs in verkeer. 

Eén voertuig werd geïmmobiliseerd en een bekeurde op drugs diende zijn rijbewijs onmiddellijk in te leveren voor een periode van vijftien dagen. In totaal werden ook 35 ademtesten afgenomen. Geen enkele bestuurder bleek positief voor alcoholgebruik.  Vlabel deed negen vaststellingen en de inspecteurs inden een totaalbedrag van om en bij de 3.050 euro. Eén voertuig werd getakeld. De sociale inspectie stelde een vijftal inbreuken vast op onwettig werk.

Lees meer over