Petrus Mertensweg voortaan autovrije verbinding tussen Lombaarden en Markt

Petrus Mertensweg Haacht
Wat we voorheen al aankondigden, is nu ook gebeurd. De Petrus Mertensweg in Haacht, tussen de parking Lombaarden en de Markt (achter de kerk), is een autovrije voetgangerszone.

De Petrus Mertensweg achter de kerk fungeert als voetgangersverbinding tussen de randparking Lombaarden en het centrum van Haacht. Tegelijk is het een eenrichtingsstraat die geldt als een inrit voor auto's van centrum Haacht naar de randparking toe. Binnen het gemeentelijk mobiliteitsbeleid wordt het gebruik van parking Lombaarden als randparking voor centrum Haacht gestimuleerd. Deze parking heeft als groot voordeel dat het zowel rechtstreeks bereikbaar is vanop de ringweg als zeer dicht gelegen bij de Markt - via de Petrus Mertensweg.

In dat kader streeft de gemeente naar een veilige en aangename voetgangersverbinding, mede omdat deze verbinding een zekere helling kent. Daarom wordt dit stukje straat volledig voorbehouden voor voetgangers en fietsers en verboden voor gemotoriseerd verkeer vanaf eind december 2021. Er komen bloembakken te staan en we bekijken ook de mogelijkheid om verder te ontharden en te vergroenen. De toegang voor de parking van Belfius (Markt nr. 6) blijft nog steeds in beide richtingen behouden via Lombaarden. Bezoekers van centrum Haacht die per auto zijn, wordt aangeraden om gebruik te maken van de ruime randparking Lombaarden, waar je gratis en onbeperkt kan parkeren. Op nauwelijks twee minuten wandelen sta je op de Markt.

Lees meer over