Nieuwe regenboogzebrapaden kleuren Haachtse schoolomgevingen

7 januari 2022 | 09u26 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
regenboogzebrapad

In Haacht liggen sinds kort twee regenboogzebrapaden, eentje op de Stationsstraat, ter hoogte van Don Bosco, een tweede aan de Kruineikestraat, ter hoogte van Sint-Angela Tildonk. Met deze regenboogzebrapaden wil het gemeentebestuur duidelijk maken dat iedereen welkom is in Haacht.

Met de zebrapaden wil de gemeente uiting geven aan het diversiteitsbeleid dat door hen werd uitgezet in de beleidsnota. "Door de publieke ruimte te verfraaien met de kleuren van de regenboog vraagt de gemeente aandacht voor de diversiteit en acceptatie van alle inwoners, ongeacht hun seksuele voorkeur of genderbeleving", aldus de bevoegde schepen, Karin Jiroflée (Vooruit)." "De gemeente Haacht toont zich zo als een LGBTQ-vriendelijke gemeente, roept op tegen homofobie en zet letterlijk in de verf dat Haacht een verdraagzame gemeente is waar iedereen welkom is en meetelt."

Als locatie voor de nieuwe zebrapaden werd bewust gekozen voor de omgeving van de twee secundaire scholen in Haacht. "In de leeftijdsgroep van pubers en adolescenten is de drang om erbij te horen groot en daardoor ligt ‘anders zijn’ vaak moeilijk", zo luidt het nog bij de gemeente. "Het gemeentebestuur hoopt dat de zebrapaden ook een aanleiding vormen voor leerkrachten om het gesprek met leerlingen te openen."

Foto.  Jurgen Dejaegher

Lees meer over