Meer dan helft van bestuurders rijdt te snel in Haacht

flits
Bij een snelheidscontrole tijdens de avondspits vorige week vrijdag in het straatje Erwteveld in Haacht werden meer dan de helft van de passanten geflitst wegens het overschrijden van het toegestane maximum van 30 kilometer per uur. 67 van de 116 bestuurders, zo'n 58 procent, reden te snel. Er werd een nultolerantie gehanteerd.

"Dit smalle straatje doet omwille van de wegenwerken op de Wijgmaalsesteenweg dienst als tijdelijke omleidingsweg voor het fietsverkeer. Op te merken valt dat liefst 66 % van de overtreders Haachtenaars zijn uit straten van de ruime omgeving die de grotere reguliere omleiding willen omzeilen", weet politiecommissaris Paul Belmans. 

Dezelfde dag werden ook nog controles gehouden op de Tremelobaan in Keerbergen. Daar werden 61 inbreuken op 1074 voertuigen vastgesteld. Op de Wespelaarsebaan in Boortmeerbeek reden 15 van de 93 voertuigen te snel.

Tegelijkertijd werden op deze verschillende locaties in totaal 96 bestuurders gecontroleerd op alcohol- en drugsgebruik. Twee bestuurders reden onder invloed van alcohol, niemand werd positief bevonden op druggebruik.

Lees meer over