Lise werkte een dag gratis voor de gemeente Haacht

youca action day
In het kader van de Youca Action Day werkte de 16-jarige Lise Huygelen een dag lang op het gemeentehuis van Haacht. Het loon dat ze die dag zou verdiend hebben wordt geschonken aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. 

Op donderdag 21 oktober was het YOUCA Action Day, vroeger bekend onder de naam Zuiddag. Jongeren van het vierde tot het zevende middelbaar engageerden zich om een dag te werken op een schooldag. Op die manier konden ze van het werkleven proeven én steunden ze jongeren wereldwijd.  Het loon dat ze die dag verdienen (55 euro) schenken ze immers aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Gemeente en OCMW Haacht ontvangen donderdag in totaal zes enthousiastelingen die actief waren als huishoudhulp, sporthalmedewerker, medewerker Jeugd & Welzijn en medewerker Personeel.

Eén van hen was Lise Huyghelen. Normaal loopt ze school aan het Koninklijk Atheneum in Keerbergen, waar ze in het 5de jaar taal-wetenschappen zit. Donderdag werkte ze een dag op het gemeentehuis waar ze meehielp aan de voorbereid van de Dag van de Jeugdbeweging. 

Lees meer over