Jonge Haachtse racer gaat voor titel in Zolder

milan de laet
Op zaterdag 17 juli en zondag 18 juli wordt op het Circuit van Zolder de Ford Fiesta Sprint Cup gereden. Milan De Laet, een 18-jarige racer uit Haacht, hoopt dat weekend zijn titelambitie te kunnen waarmaken tijdens de Supercar Madness.

Amper 9 jaar was Milan toen hij bij FKI indoorkarting in Machelen met racen is gestart. Op aanraden van papa Chris. Want auto's en racen dan vooral waren altijd zijn grote passie. Zelf heeft hij het nooit actief kunnen doen. Maar door zoon Milan geregeld mee naar de karting te nemen, hoopte hij de microbe bij hem te laten overslagen. En dat is hem duidelijk gelukt. Via de karting ging zoon Milan over naar de FB Competition en de Formula Ford om nu in de Fiesta Cup te racen.  

Zijn doel is om dit jaar kampioen te worden om dan volgend jaar te kunnen doorgroeien naar de snellere GT wagens.  Onder de vleugels van EJ Automotive van Jurgen Evers en TB Competition heeft Milan De Laet zich al stevig bewezen. Zo won hij in 2019 het Franse Formula Ford kampioenschap, in 2020 werd hij vice-kampioen bij de junioren in de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup 

Zijn entourage heeft er alle vertrouwen in.  Zij hopen op niets minder dan de titel in deze klasse. Deze keer moet het lukken in Zolder.

Lees meer over