Infopunt centraliseert alle kinderopvangplaatsen in Haacht

kinderopvang vragen gebundeld
Vanaf 1 mei vinden ouders die op zoek zijn naar kinderopvang in Haacht voor al hun vragen terecht bij één centraal infopunt. Ouders kunnen via de website www.kinderopvanginmijnbuurt.be het aanbod aan opvang voor baby’s en peuters (0 tot 3 jaar) in Haacht raadplegen.

Een gezin moet voortaan maar één vraag stellen over de beschikbare opvangplaatsen en niet alleen alle opvanginitiatieven apart raadplegen. Na deze registratie behandelen de opvanginitiatieven de aanvragen autonoom binnen een redelijke termijn en informeren ze de ouders over de beschikbare opvangplaatsen.

Schepen van kinderopvang Karin Jiroflée (Vooruit) ziet in dit centraal aanmeldingspunt een dubbel voordeel. “Enerzijds maken we op deze manier het volledige aanbod kinderopvang in onze gemeente zichtbaar en toegankelijk voor iedereen. Dat moet ouders een moeilijke zoektocht besparen. Anderzijds beschikt Haacht op dit moment niet over de instrumenten om de nood aan opvang te monitoren. Met dit centraal aanmeldingspunt krijgen we als gemeente zicht op de noden aan kinderopvang. Vragen als hoeveel, waar, hoelang, ... houden een gemeente bezig natuurlijk. We vinden het belangrijk dat ieder kind een betaalbare plaats vindt in eigen (deel)gemeente. Op deze manier zullen we binnen afzienbare tijd een zicht krijgen op waar de noden liggen en waar we moeten stimuleren.” 

Mensen met vragen over het nieuwe systeem kunnen terecht op huisvanhetkind@haacht.be of 016 / 26 94 29.

Lees meer over