Huis van het Kind steunt kwetsbare gezinnen met pamperbank

15 oktober 2021 | 13u18 | Gepost door annpeeters
baby

Naar aanleiding van de Dag van het Verzet tegen Armoede op 17 oktober gaat Huis van het Kind Haacht, in samenwerking met de sociale dienst en Kind & Gezin, van start met een pamperbank. Wie overschotten van pampers heeft, kan ze schenken aan de meest kwetsbare gezinnen in de gemeente.

Opgroeiende kinderen hebben regelmatig een grotere maat pampers nodig of worden zindelijk. Hierdoor kan er een overschot aan pampers ontstaan. Huis van het Kind wil deze pampers inzamelen om ze vervolgens te verdelen onder gezinnen die er nood aan hebben. Voor jonge gezinnen in een kwetsbare situatie neemt de aankoop van pampers immers een hele hap uit hun budget. Met dit project krijgen deze gezinnen een extra duwtje in de rug.

Wie thuis nog pampers heeft liggen, mag ze binnenbrengen in een van de drie inzamelpunten. Wie geen pampers heeft, maar het project wel wil steunen, kan een gift doen in de vorm van nieuw aangekochte pakketten.

De pampers kunnen binnengebracht worden in DC Den Breughel (Wespelaarsesteenweg 85), sporthal Den Dijk (Dijkstraat 1) of het consultatiebureau van Kind en Gezin in Haacht (Markt 5). Kwetsbare gezinnen die nood hebben aan pampers kunnen contact opnemen met de sociale dienst (socialedienst@haacht.be of 016 / 26 94 00).

Lees meer over