HaBoBIB sluit deuren om over te schakelen op nieuwe bibliotheeksoftware

13 januari 2022 | 15u01 | Gepost door annpeeters
pampers
HaBoBIB sluit van maandag 14 februari tot en met vrijdag 18 februari 2022 om over te schakelen naar een nieuwe bibliotheeksoftware. 

Uitlenen, verlengen, reserveren en binnenbrengen zal niet mogelijk zijn tijdens deze sluiting. Ook de boekenboxen zijn niet bruikbaar vanaf 11 februari. De inleverperiode wordt tijdens deze periode verlengd, zodat je geen boete krijgt.

Deze overschakeling maakt het makkelijker om van thuis uit te reserveren, uit te lenen, uitgeleende werken te bekijken, enz. Er komt ook een nieuwe website en er komt één gemeenschappelijke lidkaart voor alle aangesloten bibliotheken binnen ‘Slim Netwerk’.

Vanaf 19 februari start HaBoBIB ook met een nieuw gebruikersreglement. Je kan vanaf die dag 15 stuks ontlenen met je lidkaart. Het lidgeld wordt opgetrokken tot 5 euro, maar voortaan betaal je niet langer leengeld voor het lenen van cd’s en dvd’s.

Het lidgeld wordt gratis voor wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming. Je kan op vertoon van een klever of attest van je ziekenfonds kosteloos gebruik maken van het aanbod van de bibliotheek.

Iedereen is van harte welkom tijdens de feestelijke heropening op zaterdag 19 februari, voor een hapje, een drankje en uiteraard een goed boek.

Meer informatie vind je binnenkort op www.habobib.bibliotheek.be.

Lees meer over