Haacht kijkt hoopvol naar coronasituatie

vaccinatiecentrum kampenhout
Met gemiddeld een 10-tal nieuwe besmettingen per week en een hoge vaccinatiegraad bij de 65-plussers, kijkt de gemeente Haacht hoopvol naar de komende maanden.

Naar goede gewoonte gaf burgemeester Steven Swiggers (Open VLD) maandagavond tijdens de maandelijkse gemeenteraad een overzicht van de coronasituatie in zijn gemeente.

Zo liet hij weten dat er afgelopen week 12 nieuwe besmettingen in de gemeente werden vastgesteld. "Hiermee blijven we op het ritme van de afgelopen weken", verduidelijkte hij. "Zo waren er gemiddeld steeds een 10-tal nieuwe besmettingen, wat er natuurlijk 10 te veel zijn." 

In Haacht werd meer dan 85% van de 65-plussers gevaccineerd, bij de 18-plussers is dat iets meer dan 33%.

"We verwachten dat het aantal vaccinaties in mei en juni danig kan worden opgedreven in het vaccinatiecentrum van Kampenhout", aldus nog Swiggers. "Zo verwachten we in mei 6000 vaccins per week, in juni zijn dat er 12.000."

Alhoewel er voorlopig in Haacht nog maar weinig aanvragen voor een groot terras aan de gemeente werden gesteld, verwacht de burgemeester dat dit aantal snel zal stijgen. "Indien het praktisch mogelijk is, zullen wij daar zeker op ingaan.", besluit hij. 

Lees meer over