Grootste fan van Rode Duivels woont in Haacht

luc rode duivel
De grootste fan van de Rode Duivels woont in Haacht en heet Luc Van Rillaer. Al vele jaren volgt hij ze op de voet en is hij zo vaak mogelijk aanwezig in het stadion waar ze spelen. Tal van landen bezocht hij al op die manier. De combinatie van sport, supporteren, andere landen bezoeken en een snuifje cultuur zorgen voor hem voor een ideale combinatie.
Ook dit jaar zakte hij, samen met een 20-tal andere supporters vanuit de grootste fanclub De Bemvoort uit Pelt, naar Rusland af. Twaalf dagen blijft hij, tot zijn Duivels hun derde match gespeeld hebben.

Genoten heeft Luc, die in het dagelijkse leven algemeen directeur van de gemeente Haacht is, er intussen al ten volle. Want niet alleen wonnen de Duivels hun eerste wedstrijd, ook de sfeer bij de Belgen is opperbest. “Zeker na de 3-0 overwinning zat de sfeer er goed in”, vertelde hij vanuit Rusland. “Maar ook de Russen bleven na hun nederlaag sportief. Zelfs na de match bleven ze foto’s vragen.”

Luc heeft er zelfs ook actief aan sport gedaan. Zo nam hij er deel aan de vriendschappelijke match tussen de supporters van België en van Rusland die traditiegetrouw wordt georganiseerd voor een interland. “We hebben ze met 4-3 laten winnen”,  besloot hij lachend.

Lees meer over