Geen schlagerfestival in Haacht dit jaar

Schlager
Het Haachtse schlagerfestival, Hoacht Schlagert, zal ook dit jaar omwille van Covid-19 niet worden georganiseerd. De line-up die voor dit jaar was voorzien, verschuift voltallig naar volgend jaar.

“Sponsors zijn een belangrijk gegeven om evenementen te ondersteunen”, vertelt Pascal Vandenhoudt. “Gezien we hier nog steeds geen concreet zicht op hebben, is het moeilijk om dit verder uit te werken. Over wie wanneer zijn vaccin krijgt, is er ook nog steeds geen duidelijk algemeen beeld. Indien de versoepelingen van meer toegelaten personen in een tent nog wat uitgesteld worden, komen we al zeer kort tegen 11 september. Als we dan alles volgens de richtlijnen moeten doen, zal niet iedereen in de tent binnen kunnen.”

De organisatoren beslisten daarom de volledige line–up naar volgend jaar te verplaatsen. “We gaan ervan uit dat er op 10 september 2022 terug een normale editie kan plaatsvinden”, besluit hij. “ Terug kort bij elkaar en genieten van de vrijheid. “

Intussen legt de organisatie alvast haar aandacht op de eindejaarsperiode, waarbij ze ervan uit gaan dat de New Years Party wel onder één of andere vorm zal kunnen doorgaan.

Lees meer over