Enorm veel hinder verwacht in Haacht deze zomer, wegenwerken aan Provinciesteenweg en Stationsstraat

De Provinciestraat en Stationsstraat in Haacht worden deze zomer, gelukkig na Rock Werchter, heraangelegd gelijktijdig met andere werken in de buurt. Er wordt enorm veel hinder verwacht.

De langverwachte werken aan de Provinciestraat en Stationstraat in Haacht gaan deze zomer van start, zo wisten ze bij Radio 2. De steenweg zal daarna veel veiliger zijn, daar er een breed fietspad in beide richtingen zal aangelegd worden. Later zou er nog een viaduct over de sporen en een tunnel voor fietsers en voetgangers aan het station van Haacht komen.

Omdat er veel hinder wordt verwacht, zullen de werken pas beginnen na muziekfestival Rock Werchter. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD), mikt op 24 juli 2023 als startdatum.

Mooie plannen die werken, maar die vallen toeval of niet samen met de aanleg van de nieuwe Dijlebrug op de Provinciebaan in buurgemeente Rotselaar, een gescheiden riolering op de Nieuwebaan in Werchter én daarenboven nog de aanleg van een rotonde voorbij de Hansbrug op de Keerbergensesteenweg in Keerbergen. De werken aan het viaduct over de spoorweg zullen pas van start gaan na de werken aan de Provinciesteenweg.

Lees meer over