De Jongens winnen Cultuurprijs 2020

16 november 2020 | 18u33 | Gepost door annpeeters
de jongens
Helaas kunnen er dit jaar geen Sport-, Jeugd- en Cultuurgala georganiseerd worden, maar de gemeente Haacht zet haar laureaten graag op een andere manier in de bloemetjes.

Jaarlijks reikt de gemeente een Cultuurprijs, twee Sportprijzen (voor verdienste en voor prestatie) en een prijs voor de Jeugdwerker van het Jaar uit. Personen of groepen die een bijzondere prestatie leverden of zich tijdens een hele carrière verdienstelijk maakten voor de Haachtse cultuur-, sport of jeugdwerksector kunnen genomineerd worden. De adviesraden en een jury kiezen uiteindelijk de winnaars.

De Cultuurprijs 2020 gaat naar De Jongens (de artiestennaam van David Imbrechts en Michaël Lejeune). David en Michaël zijn actief binnen musicalvereniging So What? Productions, waarmee ze het musicalgenre in Haacht introduceerden. Als duo staan ze meer dan tien jaar samen op de planken. Hun laatste drie singles deden het goed in verschillende (nationale) hitlijsten zoals de Vlaamse Ultratop. In februari 2020 stonden ze samen op het podium van GC Den Breughel met hun Will Tura-tributeconcerten (een samenwerking met So What? Productions).

De Sportprijzen en de prijs voor Jeugdwerker van het Jaar worden later uitgereikt.  

Lees meer over