De bijzondere 50ste verjaardag van Yves

yves 50 jaar
Voor zijn 50ste verjaardag werd Yves Van Linthout, bekend van het één-programma Man bijt hond, niet alleen verrast door een supportersdelegatie van KV Mechelen verrast met een bijzonder geschenk, maar mocht hij ook een doos vol verjaardagskaartjes ontvangen.

Onlangs was de beroemdste inwoner van Haacht jarig. Yves Van Linthout, die samen met Kris heel Vlaanderen wist te bekoren in het één-programma Man bijt hond, werd 50 en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan. Medewerkers van de vzw Rozemarijn, het tehuis voor personen met een beperking waar Yves al geruime tijd woont, hadden buiten zijn weten een oproep gedaan om hem naar aanleiding van die halve eeuw een kaartje te sturen. Een oproep die niet in dovemansoren was gevallen. Een doos vol mocht Yves er ontvangen. Hoeveel het er waren, weet hij niet juist. Tussen alle festiviteiten door had hij nog geen tijd gehad om te ze te tellen. Maar een bedankje, daar mag iedereen zich aan verwachten. Op hun verjaardag dan weliswaar, want dat is zijn grote passie. Nu al stuurt hij wel 200 verjaardagskaartjes per jaar naar iedereen die hij kent, bewoners, personeelsleden, familie.

Maar dat was nog niet alles, zijn 50ste verjaardag kreeg nog een bijzonder gouden randje. Zo werd hij verrast door een supportersdelegatie van ‘zijn’ voetbalclub KV Mechelen, die een truitje vol handtekeningen bij hem afleverde. Om de tijd te overbruggen tot hij weer in Mechelen zelf kan gaan supporteren. Want dat miste hij toch wel heel erg door corona.

En wie zich afvraagt wat hij het leukste vond aan zijn verjaardag, de vele kaartjes of de bijzondere trui, die mag zich, zoals we van hem gewoon zijn, verwachten aan een onverwacht antwoord. “Dat is de smurfentaart waarmee ik die taart heb getrakteerd”, reageerde hij lachend. “Want die was echt heel lekker.”

Op 2 juni was Yves nog te zien in het  Eén-programma , Buurman wat doet u nu?, waarin Cath Luyten op bezoek gaat bij bijzondere Vlamingen.

Lees meer over