Coronabesmettingen in drie Haachtse scholen

vbs de puzzel
In Haacht werden deze week drie basisscholen getroffen door het coronavirus. Het gaat om basisschool De Puzzel in Haacht-centrum, VBS De vuurboom in Wakkerzeel en VBS Haacht-Station. De gemeente roept op om de coronamaatregelen zorgvuldig te volgen.

De Vrije Basisschool De Puzzel kreeg de afgelopen dagen verscheidene meldingen van besmette leerlingen en leerkrachten. “We waren zelf met verstomming geslagen aangezien de maatregelen steeds door iedereen goed opgevolgd worden”, aldus directrice Els Van der Auwera.  

Hoewel de besmettingen enkel werden vastgesteld in de drie klassen in de bovenbouw (4e, 5e, 6e leerjaar), werd er beslist om alle personeelsleden preventief te laten testen om zicht te krijgen of extra besmettingen zich voortzetten binnen de school.

Vrijdagnamiddag zullen verdere acties en maatregelen worden afgesproken wanneer alle testresultaten bekend zijn.  

Ondertussen krijgen de kinderen afstandsonderwijs.

 

“Doordat de beslissing laat op de avond is gevallen en alle personeelsleden in quarantaine werden geplaatst, konden we geen boeken of moederdagcadeautjes meegeven.”, betreurt de directrice. “Met een gezonde dosis creativiteit en enthousiasme maken we het beste van de komende twee dagen. Dit in de hoop dat we na deze pauze de school weer (gedeeltelijk) kunnen openen. “

 


 

Op vrijdag 30 april werd in VBS De Vuurboom in Wakkerzeel een positieve test van een collega gemeld. “We hebben onmiddellijk met het CLB contact opgenomen”, vertelt directrice Wendy Badts. De ouders werden hierop door de school opgebeld om de informatie door te geven.  Op dat moment bevonden zich onze leerlingen in een laag risico.”  

Zondag kwam er echter een positieve test van een leerling binnen.  “Het CLB besliste onmiddellijk de klas in quarantaine te zetten”, gaat de directrice verder.  De school informeerde de ouders via mail en het CLB belde alle ouders nog die zondag op om extra informatie door te geven.   In deze klas zijn in totaal 4 leerlingen en de juf positief getest.  Alle anderen hadden een negatief resultaat.  Voorlopig is alles onder controle en hebben we buiten de leerlingen van die klas geen bijkomende positieve testen binnengekregen.”

Tenslotte werd ook 1 besmetting in VBS Haacht-Station gemeld. Naar verluidt zou daar wel de peuterklas en het eerste kleuterklasje in quarantaine zijn geplaatst.

De Haachtse schepen van Onderwijs, Karin Jiroflée (Vooruit) roept wel iedereen op om de coronamaatregelen strikt te blijven volgen. “Kinderen komen immers niet alleen op school met elkaar in contact”, aldus Jiroflée. “Ook in het verenigingsleven is dit het geval. Het is daarom heel belangrijk dat de regels worden opgevolgd om verdere verspreiding te vermijden.”

Lees meer over