Automobilisten zijn nuchter in Haacht, Keerbergen en Boortmeerbeek

Alcohol in het verkeer
Op 19 en 20 april werden door agenten van de politiezone Keerbergen-Haacht-Boortmeerbeek tal controles uitgevoerd. Hierbij viel vooral op dat van de ongeveer 100 ademtesten die werden afgenomen, er slechts 1 positief was.

Op 19 april werden er uiteenlopende pv's uitgeschreven. Zo was er eentje voor het niet dragen van de gordel, vijf voor gsm gebruik, één omdat de technische schouwing niet in orde was en één omdat de ladingzekering en de signalisatie niet goed waren. Van de 108 ademtesten die er die dag werden afgenomen, bleek ook maar eentje positief.

Op 20 april controleerde de politie samen met Vlabel en de sociale inspectie. 

De politie schreef die dag 4 pv's uit om de technische schouwing niet in orde. Een andere bestuurder overtreed dan weer verschillende regels. Zo reed hij zonder begeleider met een voorlopig rijbewijs reed, en dit met een niet-ingeschreven en niet-verzekerd voertuig. Het voertuig werd dan ook in beslag genomen en getakeld.  Ook een ander voertuig werd in beslag genomen en getakeld om de persoon zonder verzekering reed. Daarnaast was er bij iemand anders een inbreuk op het rijbewijs en werden er in totaal 86 ademtesten afgenomen, zonder dat iemand positief bleek. 

Deze controles vonden plaats op de Leuvensesteenweg te Boortmeerbeek.

Er werd tevens een tijdcontrole gedaan op de doorgangsverboden voor zwaar vervoer in de Kruineikestraat en de Kloosterstraat te Haacht. Daarbij werd 1 inbreuk vastgesteld.

Vlabel deed  19 vaststellingen en ging over tot 1 takeling. Totaal ontvingen ze 5513 euro

De sociale inspectie tenslotte stelde 6 inbreuken vast

Lees meer over