Wie de streek rond het Mollendaalbos kent zal in het boek enkele knipoogjes herkennen

24 december 2021 | 14u56 | Gepost door annpeeters
dominique

Nog net voor de feestdagen ligt het nieuwe boek van Dominique Biebau in de winkel, een thriller met de naam Het Mollenfeest - een verhaal over moord en doodslag in en rond Mollendaalbos. Een spannend verhaal in deze donkere dagen.

"Al sinds ik in 2004 naar Bierbeek verhuisde, ben ik geïnteresseerd in het Meerdaalwoud dat met zijn groene armen onze gemeente lijkt te omhelzen. Vooral de naam “Mollendaalbos” fascineerde me. Gecombineerd met “Brise-Tout”, de naam van de witte hoeve aan de ingang van het bos, leverde dat al snel een verhaal op dat uiteindelijk resulteerde in mijn nieuwste thriller Het Mollenfeest”, zegt Dominique Biebau.  

Het Mollenfeest vertelt het verhaal van vier nichtjes die opgroeien in de schaduw van Mollendaalbos. Een van hen belandt tijdens een kinderspel in de werkkamer van haar opa. Daar ontdekt ze iets dat uiteindelijk jaren later tot een bloedige ontknoping leidt.

Hoewel het verhaal zich afspeelt in een dorpje met de naam Mollendaal, moet ik wel toegeven dat ik vooral mijn fantasie de vrije loop heb gelaten, hoewel een aandachtige lezer hier en daar wel enkele knipoogjes zal ontdekken naar de “echte” wereld.”

Het Mollenfeest is Dominique Biebaus vijfde boek. Eerder schreef hij al de roman Trage Wegen, de thrillers IJslands Gambier en Russisch voor Beginners (dat zowel de Hercule Poirotpirjs 2019 als de Gouden Strop 2020 won). Vorig jaar verscheen ook zijn eerste kinderboek, Boerman.

Lees meer over