Vrijetijdsdienst Bierbeek 3 keer in de prijzen

22 december 2021 | 20u38 | Gepost door annpeeters
prijzen

Net als in 2019 gaat de gemeente Bierbeek ook dit jaar met mooie prijzen lopen op de #Sportersbelevenmeer Awards van Sport Vlaanderen. De projecten “Teddy op avontuur in Opvelp” en “Krokussurvivalgids” werden in de bloemetjes gezet. Ook de sportdienst viel in de prijzen.  

Tijdens de digitale awardshow op 21 december kreeg de gemeente Bierbeek de Vlaams-Brabantse award toegekend in de categorie "Beste sporten in de natuur activiteit" met de kindergeocache “Teddy op avontuur in Opvelp” (www.bierbeek.be/geocache). Ook de coronaveilige “Krokussurvivalgids” (www.ccdeborre.be/krokus-survival) werd beloond als beste gezinssportactiviteit.

Als kers op de taart won de sportdienst van Bierbeek ook de "Overall prijs" voor de beste belevingsactiviteiten in de provincie in de categorie kleine gemeenten.

De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door Sport Vlaanderen. Zij dagen alle gemeenten en steden uit om beleving toe te voegen aan hun activiteiten. Het doel is om de inwoners meer aan het bewegen te krijgen. Op basis van 6 criteria werden prijzen uitgereikt. 162 gemeenten in Vlaanderen namen kwalitatieve initiatieven en zetten projecten op die aan 4 van de 6 criteria voldeden. Uit die gemeenten werd per provincie ook een winnaar per criterium gekozen. Dit is de gemeente/stad die voor dit criterium de meest originele en creatieve activiteit of actie heeft georganiseerd. Bierbeek ging met 2 van de 6 prijzen aan de haal.

Daarnaast is er ook een overall-winnaar per provincie. Ook deze prijs is voor de gemeente Bierbeek.

Met het prijzengeld zal de sportdienst nieuw sportmateriaal aankopen om de sportbeleving in Bierbeek verder uit te bouwen.

Lees meer over