Verkeersactie op sluipweg

230 automobilisten reden te snel
Gisteren organiseerde de politiezone Lubbeek een verkeerscontrole in de Koning Albertlaan en Panoramalaan in Bierbeek. De controle was vooral gericht naar het zwaar verkeer dat deze kleine straat gebruikt tussen de Tiense- en de Diestsesteenweg..

De bewoners van deze en omliggende straten worden sinds de werken in Pellenberg dagelijks geconfronteerd met omrijders. Dit zorgde bij wijlen voor stilstaand verkeer, maar ook voor verkeersagressie. Ook het zwaardere transport gebruikte deze straat om het aanbevolen traject te omzeilen, wat ook tot schade aan het wegdek leidde.

Gisteren werden er tussen 9 en 11.30 uur een 100-tal voertuigen gecontroleerd. De politie stelde vast dat er niemand onder invloed van alcohol reed. Wel werden vijf vrachtwagens staande gehouden. Twee van deze bestuurders gebruikten het traject niet voor lokaal bestemmingsverkeer. Zij kregen een proces-verbaal. Daarnaast hield de politie ook een bestuurder van een e-step tegen die het nodig vond om al rijdend te telefoneren. Ook die persoon kan een rekening verwachten.

De korpschef vermoedt dat het doorgaande verkeer in deze straten vanaf volgende week opnieuw zal afnemen aangezien de as Ganzendries - Pellenbergstraat vrijdagavond 13 november opnieuw wordt opengesteld voor het publiek.

Lees meer over