U12 van KHO Bierbeek zijn Belgisch kampioen

U12 HO Bierbeek nationaal kampioen
De jongens van de voetbalclub HO Bierbeek mochten zich voorbije weekend met trots kronen tot 'kampioen van België' bij de U12.  Na het behalen van de titel van 'kampioen van Vlaanderen' enkele weken voordien betekent dit de ultieme beloning voor een fantastisch seizoen.

Tijdens de nationale finale werden de acht beste ploegen uit vier verschillende regio’s van de WM Youth Cup Gold in twee poules verdeeld. HO Bierbeek won poule B, Poule A werd gewonnen door het Luikse RES Wanze/Bas-Oha. 

De finale werd dus tussen beiden gespeeld, ofwel de huidige Waalse kampioen tegen de huidige Vlaamse kampioen. Deze wedstrijd met inzet werd na enkele zenuwslopende momenten nipt maar verdiend gewonnen door HO Bierbeek, het werd 0-1. 

“Dit is een droom die uitkomt voor onze spelers. Na een prachtig parcours, verdeeld over het hele seizoen van maar liefst twaalf wedstrijden. Hiervan werden er tien gewonnen en speelden we er twee gelijk. Wij mogen ons dus verdiend kampioen van België noemen”, sluiten trainers Dries Magits, Jonas Devos en Robbe Witpas tevreden af.

Lees meer over