Tijdelijke sluiting gemeenteschool ’t Klavertje Bierbeek wegens overmacht

23 oktober 2020 | 19u29 | Gepost door annpeeters
klavertje Bierbeek
Het coronavirus is bezig aan een stevige opmars. Het aantal besmettingen in onze regio neemt snel toe en helaas is de situatie in de gemeente Bierbeek niet anders. Het gemeentebestuur nam er de beslissing om de gemeenteschool te sluiten.

In de gemeenteschool ‘t Klavertje Bierbeek zijn de voorbije week verschillende besmettingen Covid-19 vastgesteld onder de leerkrachten en een beperkt aantal leerlingen. In samenspraak met de medisch expert van de Eerstelijnszone, de CLB-arts, de arbeidsgeneesheer en het schoolbestuur werd vandaag beslist om de hoofdschool en de kleutervestigingen te sluiten wegens overmacht van maandag 26 tot en met vrijdag 30 oktober. De school zal terug openen na de herfstvakantie op maandag 9 november.

De exacte bron van de besmettingen is tot op heden nog onbekend. Alle leerkrachten (zowel van de hoofdschool als van de kleutervestigingen) moeten 10 dagen in quarantaine. Zij werden vrijdagmiddag getest in het triagecentrum OHL Leuven in kader van het clusteronderzoek. Door deze quarantaine is het onmogelijk om de school open te houden.

Door een aantal besmettingen in het 6e leerjaar wordt deze klas ingeschaald als hoog risico en gaan deze leerlingen ook 10 dagen in quarantaine.

De contacten van alle andere leerlingen (kleuters tem 5e leerjaar) worden ingeschaald als laag-risico. Zij moeten allemaal in “sociale” quarantaine tot en met 5 november 2020. Dit wil zeggen dat de leerlingen best geen nauwe contacten hebben met grootouders, geen hobby’s beoefenen (jeugdbeweging, voetbal, …) en verhoogde waakzaamheid tonen bij ziektesymptomen.

De hele school wordt dit weekend door een extern bedrijf gedesinfecteerd waardoor we volgende week toch noodopvang in de hoofdschool kunnen voorzien voor ouders die zelf niet in de opvang van hun kinderen kunnen voorzien.

Door de beschikbare leerkrachten zal afstandsonderwijs voorzien worden. Het gemeentebestuur volgt de situatie verder op de voet op.

Lees meer over