Pompoen Challenge in Sint-Pietersschool

23 oktober 2020 | 12u20 | Gepost door annpeeters
pompoen-challenge
De leerlingen van Sint-Pietersschool in Korbeek-Lo waren de laatste week erg creatief bezig. Ze namen deel aan een Pompoen Challenge en knutselden er op los.

Twee jaar geleden ontstond het idee om een Pompoen Challenge te organiseren. De eerste editie was kleinschalig, wat niet van deze editie kan gezegd worden. 

"Vorig jaar kregen alle leerlingen op de Plantendag pompoenzaadjes mee naar huis. Ze werden in de grond gestopt en verzorgd. Enkele weken geleden was de oogsttijd aangebroken", zegt meester Didier Martens van het derde leerjaar. "We organiseren een Pompoen Challenge met verschillende categorieën: de grootste, zwaarste en mooist uitgesneden pompoen. Bij de leerlingen die deelnamen aan de uitdaging voor het grootste en zwaarste exemplaar, ging ik aan huis meten en wegen. Ik wilde immers zien dat de pompoenen nog wel degelijk aan de plant hingen en dat ze er geen gekocht hadden om deel te nemen. We integreerden het wegen en meten ook in onze lessen wiskunde."

Expo

"We hebben alle pompoenen tentoon gesteld in onze turnzaal, maar niet gewoon naast elkaar op de klassieke manier, we hebben er een mysterieus Halloweendorp van gemaakt. Alle leerlingen hebben leerjaardoorbroken geknutseld. Zo werd de turnzaal al snel aangekleed in een Halloweensfeertje om u tegen te zeggen. Alle deelnemers kregen een diploma en we organiseren nog enkele coronaproof evenementen in de week van Halloween."

Halloween
Halloween
Halloween
Halloween
Halloween
Halloween
Halloween

Lees meer over