Nandoe is opnieuw ontsnapt in Koning Albertlaan: "Probeer hem in je tuin te houden en contacteer me"

6 december 2023 | 11u29 | Gepost door redactie
nandou
Nessa A. is naarstig op zoek naar haar nandoe. Hij ontsnapte eerder deze week al eens in de Koning Albertlaan in Korbeek-Lo en wist vandaag opnieuw te ontsnappen.

"Het gaat om een mannetjesnandoe, van wie het vrouwtje onlangs overleden is. Door de stress, het verdriet en de nieuwe omgeving, is hij van streek en is hij ontsnapt. Na twee dagen zoeken hebben we hem thuis kunnen brengen", klinkt het.

"We hebben de politie gecontacteerd, maar die kunnen ons niet helpen. Na zijn ontsnapping hadden we hem bij de buren in de weide gezet, waar een nog betere omheining is. Toch wist hij opnieuw te ontsnappen, het dier heeft heel veel stress en moet nog wennen aan zijn nieuwe omgeving. Het dier is van nature heel rustig en doet niemand kwaad."

"Loopt hij in je tuin, probeer hem daar te houden en neem contact met me op en geniet vooral van hem, want hij is een heel mooie nandoe. Ondertussen doen wij alles om hem weer thuis te krijgen. Momenteel zou hij in het veld tussen de Kloosterstraat en de Koning Albertlaan ronddwalen, maar we zien hem momenteel niet", klinkt het nog.

Lees meer over