Minister Demir zet puntjes op de i

2 maart 2020 | 13u52 | Gepost door redactie
Project Fietspaden Opvelp-Honsem-Meldert wordt verdergezet
Er is de laatste dagen heel wat commotie ontstaan over de geplande werken in de ruilverkaveling Willebringen en vooral over de werken voor de heraanleg van de fietspaden langs de Hoegaardsesteenweg in Bierbeek. Alle betrokken hebben hun zegje gedaan over het stilleggen van de werken. Minister Zuhal Demir wil graag de puntjes op de i zetten en toelichten hoe de vork juist in de steel zit.
Het bericht Minister Demir zet puntjes op de i verscheen eerst op Leuven Actueel.

De administratie heeft minister Demir maandag geïnformeerd over de aanwezigheid van een dassenburcht op de plaats van de werken én over een daags nadien geplande protestactie tegen de kapping van 31 eiken. “In overleg met mijn administratie heb ik toen gevraagd, om met de aannemer te bekijken of de werken niet op een ander deel van het tracé konden worden aangevat, zodat we rustig de impact op de das – een beschermde en kwetsbare diersoort die slechts langzaam terug hersteld in onze natuur – konden bekijken. De werken zijn dus helemaal niet stopgezet, zoals sommigen beweren.”

De feiten

“Vorige week is er een terreinbezoek geweest van de Vlaamse Landmaatschappij en het Agentschap voor Natuur en Bos, in aanwezigheid van de waarnemend burgemeester van Bierbeek, om te bekijken welke maatregelen er eventueel moeten genomen worden voor deze dassen, zonder dat er kan ingeboet worden op de fietsveiligheid. Daarom plant de betrokken gemeente de komende week ook een mobiliteitsoverleg”, zegt minister Demir. “Ik heb in dit dossier gedaan wat ik in elk dossier tracht te doen: te luisteren naar nieuwe feiten, zoals de aanwezigheid van de das, om vervolgens in overleg met alle betrokkenen tot een gedragen oplossing te komen.”

Het bericht Minister Demir zet puntjes op de i verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over