Lies Demesmacre neemt je graag mee op ontdekking in ‘A not perfect - Perfect – lifestyle’

27 november 2021 | 10u01 | Gepost door annpeeters
lies

Lekker eten met familie en vrienden staat voor Lies synoniem voor genieten. In haar boek kan je meer dan 60 healthy & happy gerechten terugvinden. Veel recepten zijn aangepast aan een gluten- en/of lactosevrij dieet.

“Een bepaalde sfeer en gezelligheid creëren heb ik altijd graag gedaan. Koken voor vrienden en familie…. elke gelegenheid, feestdag of gewoon zomaar is voor mij al reden genoeg om mijn recepten en ideeën boven te halen”, zegt Lies Demesmacre.  “Lekker eten brengt mensen bij elkaar en zorgt voor gezelligheid en fijne momenten.”

Hoe begin je aan een kookboek?

“Een aantal jaren geleden heb ik van mijn zus een leeg kookboek gekregen, zodat ik al mijn ideeën kon beginnen bundelen. Op zich geen slecht idee, maar hoe begin je aan zoiets? Ik ben geen schrijver, chef-kok of diëtiste. Ik kook vanuit mijn passie en interesse. Als ik thuis kook is dat meestal op het gevoel. Gerechten waar ik zelf gelukkig van word. Maar dat allemaal in een boek samenbrengen is een hele onderneming. Recepten moeten juist zijn, de uitleg moet volledig zijn en ingrediënten moeten correct afgemeten worden. Maar de afgelopen maanden kregen mijn ideeën dan toch vorm. Mijn Instagrampagina was een eerste sprong in het diepe. Dit boek was een logisch vervolg. In mijn eerste boek ‘A not perfect - Perfect – lifestyle’ laat ik de lezer kennismaken met mijn tweede thuis, het culinair Catalonië. Al meer dan 20 jaar trek ik elke zomer naar L’Escala. Ik ken de streek als mijn broekzak, maar ook de manier van koken en de ingrediënten en kruiden die er gebruikt worden, ken ik door en door. Door haar rijkdom en variatie wordt de Catalaanse keuken als een van de meest gezonde keukens van de landen rond de Middellandse-Zee beschouwd.”

Heb je recepten voor mensen met een allergie?

“Mijn recepten probeer ik toegankelijk te maken voor mensen met een gluten- of lactose-intolerantie. Voor zowel mijn mama als mijn nichtje is het nodig om aangepast te koken. Hierdoor weet ik uit ervaring dat het voor mensen met een gluten- of lactose-intolerantie een hele zoektocht kan zijn. Door de icoontjes bij de recepten weet je in één oogopslag of je van deze recepten met een gerust hart kan genieten.”

Maar waarom dan lifestyle?

“Ik probeer elke dag opnieuw de meest gelukkige versie van mijzelf te zijn. Als anderen hiervan een stukje kunnen meenemen of aan bijdragen is mijn doel bereikt. Bewegen, genieten en zelfs slapen zijn belangrijke factoren die mijn leven verrijken en bijdragen aan een gezond en gelukkig leven. Het vinden van de juiste balans is hierbij essentieel en voor iedereen anders. De foto's in het boek heb ik zelf genomen. Ik ben allerminst een professionele fotograaf en perfectie bestaat niet, maar dat wil niet zeggen dat ik niet kan aantonen wat ik voel, wat ik wil presenteren of wat ik door mijn eigen ogen wil laten ervaren. Wat je op de foto's ziet is pure realiteit, zonder filters of fotoshop. Graag geef ik de lezers in mijn boek ook enkele tips voor een goede nachtrust. Niemand kent je zo goed als jezelf en elk lichaam is uniek. Lifestyle is pas volledig als voeding, slapen en genieten in balans zijn!”

Wat doe je in het dagelijks leven?

“In mijn professionele leven ben ik ondernemer. Ik sta sinds 16 jaar mee aan het roer van ons familiebedrijf Demesmacre. Geen enkele dag is hetzelfde, en brengt vaak een uitdaging met zich mee. Hier heb ik ook mijn weg in moeten zoeken, maar het avontuur van mijn boek is iets dat ik vanuit mijzelf ben gestart en zelf heb verwezenlijkt.”

“Verder ben ik al een 7-tal jaar voorzitter van de ondernemersraad in Bierbeek. Ook hier probeer ik het beste van mijzelf te geven. Het doel van deze ondernemersraad is om de lokale economie van Bierbeek zo goed mogelijk naar voren te brengen, zodat handelaars, ondernemers en klanten in eigen gemeente elkaar snel kunnen vinden. Daar zetten we heel hard op in. Waarom zou je het elders gaan zoeken als onze handelaars zoveel te bieden hebben?”

Het boek  ‘A not perfect - Perfect – lifestyle’ is te koop in de winkel aan de Tiensesteenweg 272A in Lovenjoel, maar kan ook aangekocht worden via de website https://anotperfect-perfect-lifestyle.be/

lies

Lees meer over