Kunst in de voortuin

7 december 2020 | 12u47 | Gepost door annpeeters
kunst Lieve
Omdat corona cultuur niet klein krijgt, komt cc de borre in Bierbeek met een nieuw interactief project: ‘Street art goes front yard’. Met andere woorden: kunst in de voortuin.

"In deze cultuurarme tijd, waarin het cultuurcentrum is gesloten en dus ook onze theaterzaal zielloos leegt blijft proberen we als cultuurcentrum kunst & cultuur (met een knipoog) naar de mensen te brengen", zegt Dieter Vranckx, Diensthoofd vrije tijd Bierbeek. 

"Met ons projectje 'Street art goes Front yard' willen we niet alleen kunst naar de mensen brengen, maar ook op een participatieve manier een buitenactiviteit ontwikkelen, die jong en oud coronaprpoof kunnen doen. Een streeartwandeling waarbij mensen onderweg kleine kunstwerkjes kunnen ontdekken die wij en onze inwoners zelf hebben ontwikkeld. Een streetartwandeling die steeds uitbreidt, als meer mensen meedoen."

De Bierbeekse cultuurdienst daagt inwoners uit om een zelfgemaakt kunstwerk in de voortuin te plaatsen. Op het terrein van cc de borre zijn de eerste kunstwerken geplaatst en ook in heel wat voortuinen pronkt al een kunstwerk. Op deze kaart staan de locaties van de reeds geplaatste kunstwerken. Soms moet je er even naar zoeken, anderen zie je meteen. 

Plaats je zelf een nieuw kunstwerk, laat het dan weten aan de cultuurdienst, zij vullen de kaart aan. 

Lees meer over