Korbeek-Losestraat herschapen tot complete modderpoel

Korbeek-Losestraat
Het wereldkampioenschap veldrijden had dit weekend even goed in de Korbeek-Losestraat in Bierbeek kunnen plaatsvinden. De straat is op dit moment volledig onderbroken van de huisnummers 62A tot 124.

De rijweg en de voetpaden zijn opgebroken vanaf Krijkelberg tot aan de brug van de E40. "Er was voorzien om per zones van +/-150m de opbraak te doen en aansluitend de onderfundering van de rijweg te plaatsen. Er werd echter vastgesteld dat de ondergrond onvoldoende draagkrachtig is waardoor de aannemer genoodzaakt is eerst de grond in te frezen met kalk, zodat deze uitdroogt en stabieler wordt. Deze onvoorziene werken zullen nu maandag starten, de machine is al ter plaatse. De bewoners in deze zone kregen gisteren (vrijdag) een brief in de bus met meer info", klinkt het.

"Jammer genoeg heeft de regenval de rijweg tot een modderbrij herschapen, waardoor al verschillende voertuigen zich vast reden. Boodschap: blijf weg uit deze zone met elk voertuig", aldus nog de gemeente.

"De noodcentrale CIC alsook de Hulpverleningszone post Leuven en de provinciale dispatching zijn verwittigd opdat zij de nodige maatregelen kunnen nemen om ter plaatse te raken als er zich in deze zone een incident zou voordoen. Ook Waze paste haar systemen reeds aan aan deze situatie", zo besluiten ze bij de gemeente. Zij verschuldigen zich voor de extra ongemakken.

Korbeek-Losestraat

Lees meer over