Josephine 'Finke' Decerf (90) overleden

Fin
Jarenlang heeft 'Finke' in het Leuvense gekookt op trouw- en communiefeesten. Ze was een begrip in de regio als het over lekker eten ging.

Josephine leefde met haar man Robert Decoster in Opvelp. Samen hadden ze twee zonen Walter en Werner. Walter is hen op jonge leeftijd ontvallen, een verdriet dat Finke tot op haar laatste dag met zich meedroeg. Ook haar echtgenoot is enkele jaren geleden overleden.

Finke, zoals ze genoemd werd, was een begrip in de regio. Wie een feest organiseerde, haalde Finke erbij. Daags voor het feest kwam ze met enkele medewerksters aan in de feestzaal, om alle voorbereidingen voor het eten te treffen, want ze maakte alles vers. Soepballetjes rollen kon ze bijvoorbeeld als de beste, hoeveel zou ze er wel niet gerold hebben in haar leven. Op de dag van het feest was ze dan present met haar hele team. Met arendsogen volgde ze of alles goed verliep. Trots op haar werk was ze, alles moest perfect zijn.

Finke overleed in het Heilig Hartziekenhuis in Tienen op 12 juni 2022. De afscheidsplechtigheid zal plaatshebben in beperkte kring, maar je kan Fin een laatste groet brengen in het funerarium Pues, Eikestraat 2 in Herent op donderdag 16 juni 2022 van 18.30 uur tot 19 uur.

Fin
In 2014 was het paar 60 jaar getrouwd.

Lees meer over