Jenny mag 100 kaarsjes uitblazen en is de vijfde eeuweling in Bierbeek

Jenny De Caluwé uit Bierbeek werd 100 jaar
In Korbeek-Lo nodigde Jenny De Caluwé familie, vrienden én de burgemeester uit op haar tuinfeest ter gelegenheid van haar honderdste verjaardag. Jenny is geboren in Landen als enige dochter van Gustaaf De Caluwé en Sylvia Martens. Samen met haar echtgenoot Adriaan Fooy bouwde ze 60 jaar geleden een mooie villa langs de Tiensesteenweg, waar ze nu nog steeds woont. Samen kregen ze een dochter: Elsie. Later kwamen er vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Jenny gaf les in psychologie aan de Hogeschool in Leuven. Haar man was directeur van de Technische School in Tienen. Jammer genoeg overleed deze reeds op 55-jarige leeftijd. Jenny is dus al heel lang weduwe.

Jenny leest graag, maar om medische redenen geniet ze de laatste tijd meestal van voorgelezen boeken. Vooral historische werken interesseren haar, hoewel ze tussendoor ook wel eens een roman verslindt. Maar ook een partijtje schaak ziet ze nog wel zitten. Tot vijf jaar geleden had Jenny nog een abonnement in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, waar ze dan met het openbaar vervoer naartoe trok. Haar lievelingseten? Jenny geniet nog graag eens van een portie mosselen-friet, maar ook kip kan haar wel bekoren. De lekkere patisserie van Bakkerij Depotter is haar ook goed bekend.

Jenny werd 100 jaar

Jenny is een tevreden vrouw, die altijd graag in Korbeek-Lo heeft gewoond en nu graag zo lang mogelijk in haar woning blijft. Dat is mogelijk dankzij de goede hulp van de thuiszorgdiensten, voor wie zij heel veel respect toont. Vorige dinsdag nodigde Jenny hen reeds uit in haar tuin om samen haar verjaardag te vieren. Jenny is vastberaden om er nog verschillende jaren bij te doen. Enkele maanden terug liet zij zich nog vaccineren in zaal De Roosenberg in Oud-Heverlee. Een kranige vrouw is het!

Burgemeester Johan Vanhulst (CD&V) bracht de felicitaties over namens het koningshuis en namens het gemeentebestuur, en overhandigde enkele geschenken. “Bierbeek telde al vier eeuwelingen van 110, 103, 102 en 100 jaar oud. Jenny is dus onze vijfde eeuweling. En daar komen er in december nog eens twee bij. Een opmerkelijk jaar", besluit Vanhulst.

Jenny werd 100 jaar

Lees meer over