Huis van het Kind Bierbeek zorgt voor speelkoffers

16 december 2020 | 09u07 | Gepost door annpeeters
box
Samen met de gemeente, het OCMW, de SAVOOI en Buitenbrug werkte Huis van het Kind verschillende speelkoffers uit om in 2021 uit te lenen in de SAVOOI.

Huis van het Kind Bierbeek heeft sinds dit jaar een nieuwe verantwoordelijke, Iris Van Dam. Samen met de lokale partners kwam ze op het idee om verschillende speelkoffers samen te stellen voor kwetsbare gezinnen. Daarnaast krijgen ouders, die het met iets minder moeten doen, ook de kans om verkleedkleren uit te lenen, want wat is er leuker dan een verjaardagsfeest met een verkleedpartijtje. En omdat verkleedkleren al snel een pak geld kosten, vond ook gemeente Bierbeek dit een ideaal project.

In samenwerking met Buitenbrug, een project rond kansarmoede op het platteland, zorgde Huis van het Kind ook voor een speelbox voor het LOI huis in Bierbeek. Dit is een tijdelijke woonst voor vluchtelingen. Omdat de gezinnen vaak met weinig of niets hier toekomen, wil Huis van het Kind hen een hart onder de riem steken door duurzaam speelgoed aan te bieden. Het speelgoed varieert van poppen tot bouwmaterialen, van spelletjes tot prentenboeken en knuffels, voor ieder wat wils dus.

Lees meer over