Hiep hiep hoera, gelukkige verjaardag, Emiel

emiel
Vandaag is Emiel Pardon 100 jaar geworden. Hij kreeg de burgemeester op bezoek en buurtbewoners versierden de straat.

Op 15 april 1921 werd Emiel Pardon geboren in de ouderlijke woning op de hoek van de Ruisbroekstraat en de Dreefstraat als middelste van uiteindelijk 9 kinderen. Vandaag is Emiel de enige van 3 broers en 5 zussen die nog in leven is, maar 4 van hen bereikten de leeftijd van ver in de 90 jaar.

In 1942, tijdens de Tweede Wereldoorlog, trouwde Emiel met Paula Boyen uit de Bergstraat. De geboorte van hun eerste kind Paul in 1944 maakt Emiel jammer genoeg niet mee, aangezien hij net daarvoor werd opgepakt en weggevoerd naar Duitsland om daar te gaan werken. Pas na anderhalf jaar kreeg hij zijn zoon voor het eerst te zien.

Na zijn terugkeer startten Emiel en Paula in 1945 de kaasmakerij “Le Mont Blanc” van zijn schoonouders weer op. In 1948 werd hun gezin compleet met de geboorte van dochter Nicole. Op 50-jarige leeftijd besloot Emiel om als loontrekkende aan de slag te gaan bij Sabena, en enkele jaren later ging hij tot aan zijn pensioen aan de slag als verzorgende in de psychiatrische instelling Sint-Kamillus.

Samen met Paula bleef hij al die tijd in de Bergstraat wonen. In 2010 werd hun woning omgebouwd naar enkele appartementen, waar Emiel tot vandaag nog zelfstandig woont in een duplex samen met dochter Nicole en schoonzoon René. Tot zijn 90ste reed Emiel nog met de auto, tegenwoordig blijft hij meestal binnen en houdt zich vooral bezig met het invullen van kruiswoordraadsels. Zijn echtgenote Paula is vier jaar geleden overleden op 95-jarige leeftijd.

Zelf hecht Emiel niet zoveel belang aan de viering van zijn verjaardag. “Hier heb ik geen grote verdienste aan. Het enige wat ik heb moeten doen is blijven ademen”, grapt hij. Toch ging het buurtcomité van de Bergstraat aan de slag om zijn woning te versieren en zorgden zij voor een muzikale noot ter ere van de jarige. Burgemeester Johan Vanhulst bracht de felicitaties over namens het koningshuis en namens het gemeentebestuur, en overhandigde enkele geschenken. “Bierbeek telde al 3 eeuwelingen van 110, 103 en 101 jaar oud en daar komen er dit jaar nog eens 4 bij. We hebben dus heel wat te vieren dit jaar!”

emiel
emiel
Emiel
Emiel

Lees meer over