Het tweede Bierbeeks bier, de Bierbeek Bruin, wordt gelanceerd

3 december 2022 | 08u55 | Gepost door annpeeters
groepsfoto
Na het proeven en keuren door de inwoners, het brouwen, het bottelen door vrijwilligers, het labelen door de zorgvoorzieningen, ...is het tijd om de eerste Bierbeek Bruin te drinken.

Tijdens de zomer proefden 700 mensen drie biervarianten. De inwoners van Bierbeek hebben een uitmuntende keuze gemaakt. Het is toegankelijke, smaakvolle en moutachtige Bierbeek Bruin geworden. Het alcoholpercentage schommelt rond de 6,2%.

De Bierbeek Bruin, is het tweede bier van de dorpsbrouwerij Bierbeek. Eerder werd de Bierbeek Tripel gelanceerd. De Bierbeek Bruin zal vanaf dit weekend bij de deelnemende Bierbeekse cafés te verkrijgen zijn en in speciale cadeau pakketten bij de handelaars.  

De CV Dorpsbrouwerij Bierbeek is een coöperatieve vennootschap die mensen rond en met bier mensen wil samenbrengen en Bierbeek als dorp van het bier wil waarmaken. In oktober deed de coöperatieve een open oproep naar inwoners om mede-eigenaar te worden. Wegens het grote enthousiasme moesten na twee weken de inschrijvingen al stop gezet worden. 130 coöperanten investeerden samen 150.000 euro.

Lees meer over