Het Lovenjoels verenigingsleven maakt een gezamenlijke heropstart

Stichelke
Sinds jaar en dag is ’t Stichelke, VZW Cultureel centrum Lovenjoel , het kloppend hart van het Lovenjoelse verenigingsleven. Corona gooide anderhalf jaar lang roet in het eten, maar vrijdag werd het verenigingsleven herstart met de inhuldiging van de nieuwe toog.

In pre coronatijd bruiste cc ’t Stichelke van verenigingsactiviteiten. Maar het afgelopen jaar was het stil. Het verenigingsleven moest omwille van de coronamaatregelen op een laag pitje gezet worden. Jammer, want het zou voor VZW ’t Stichelke ook een feestjaar worden. De VZW, die beheerd wordt door de Lovenjoelse verenigingen, zou afgelopen jaar haar 50 jaar bestaan vieren. De officiële viering is uitgesteld. In 2020 investeerde ’t Stichelke in een nieuwe toog, die jammer genoeg nog een volledig jaar met plastic afgedekt werd.

Maar daar kwam vrijdag verandering in. De bestuursleden van de verschillende Lovenjoelse verenigingen huldigden samen de nieuwe toog in. De burgemeester tapte de eerste pint. “We zien het als de officieuze heropstart van het Lovenjoelse verenigingsleven”, zegt Louis Camps, voorzitter van vzw ’t Stichelke. “We zijn blij dat ’t Stichelke zijn ontmoetingsrol terug kan spelen. De mensen hunkeren naar, coronaproof, ontmoeting.”

toog
Foto's: Marc Swennen
louis camps
marie louise
zaal

Lees meer over