Dronken twintigers vernielen brievenbus, boom en tiental auto’s

23 mei 2024 | 09u09 | Gepost door redactie
Illustratiebeeld

Voor twee 21-jarige mannen uit Bierbeek werd zes maanden cel gevraagd op de Brugse strafrechtbank wegens een pittige nacht gevuld met vandalisme op 18 juli 2023  in het mondaine Knokke. 

De politie kreeg volgens HLN die nacht een telefoontje over twee jongeren die voertuigen aan het beschadigen waren in de Elisabethlaan in Knokke. Het ging om zeven wagens waaronder een BMW en een Porsche Panamera. Even verderop in de Piers de Raveschootlan was blijkbaar eveneens schade aangericht. Bij een man was voorts een brievenbus van de muur getrokken en moest verderop een boom eraan geloven.

Volgens camerabeelden toonden beklaagde V.S. (21) uit Bierbeek en de Nederlander P.V. (21) zich actief in het vandalisme. Voor V.S. was het niet zijn proefstuk hij liep al vier strafrechtelijke veroordelingen op.  

Het openbaar ministerie vroeg 6 maanden cel en 1.600 euro boete voor beiden. V.S. ontkende en stuurde aan op de vrijspraak. De Nederlander koos ervoor die nacht niets te verklaren tegen de politie en stuurde zijn kat naar de rechtbank.

Lees meer over