Dominique Biebau schrijft eerste kinderboek

12 december 2020 | 12u07 | Gepost door annpeeters
boerman
Tot nu toe heeft Dominique Biebau vooral literaire thrillers geschreven, maar nu gooit de auteur het over een andere boeg en brengt een eerste kinderboek op de markt. Boerman is een boek voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

In 2013 debuteerde auteur en leraar Dominique Biebau met de politieke satire Trage Wegen, dat genomineerd werd voor de Debuutprijs 2014. In 2015 werd IJslands Gambiet gepubliceerd, een koude oorlogsthriller rond het thema schaken. Zijn derde boek, Russisch voor Beginners, verscheen in 2019. Datzelfde jaar won het boek de Knack Hercule Poirotprijs voor beste Vlaamse misdaadroman van het jaar. Later won Russisch voor Beginners ook de Gouden Strop voor spannendste Nederlandstalige roman.

“Tussen de thrillers door is het eens tijd voor iets totaal anders... Deze week verschijnt mijn eerste kinderboek. Het heet Boerman en vertelt de dolle avonturen van Jonathan, een jongen die alleen met zijn vader in de Stinkblokken woont. Op school wordt hij gepest, zo hard dat hij ziek wordt en bij zijn oma moet gaan logeren. Het contact met zijn oma loopt eerst niet zo vlot, maar dan ontdekken ze samen Jonathans superkracht.  De jongen kan namelijk superkrachtige boeren laten en wordt op die manier een echte superheld”, zegt Dominique Biebau. “Zoals mijn andere boeken vindt een deel van het verhaal plaats in het fictieve dorpje Blaarbeek, een knipoog naar mijn woonplaats Bierbeek. Het boek is geschreven voor kinderen van 10 tot 12 jaar, maar kan uiteraard ook voorgelezen worden aan jongere kinderen.”

Boerman is een verhaal over tegenslagen en meevallers, over helden die ook maar gewone mensen zijn. Het boek is uitgegeven bij Uitgeverij Vrijdag.

boerman

Lees meer over