Dijledal verwelkomt 21 gezinnen in het nieuwbouwproject ‘Bruul’ in Lovenjoel

woningen
Sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal is klaar met het project ‘Bruul’ aan  het Ganzerikplein in Lovenjoel. De woningen zijn net opgeleverd en de eerste bewoners hebben woensdag hun sleutel in ontvangst genomen.

Het project omvat 21 ruime eengezinswoningen voor gezinnen van 4 tot 7 personen. “Op die manier kunnen we 21 gezinnen huisvesten in een nieuwbouwwoning die voldoet aan alle hedendaags wooncomfort”,  zegt Christophe Stockman, voorzitter van Dijledal.  De nieuwe woningen zijn voorzien van zonnepanelen en regenwaterputten, zodat het regenwater kan hergebruikt worden voor de toiletten en de buitenkraantjes. “Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook goed voor de energie- en waterfactuur van de bewoners.” 

Daarnaast is elke woning voorzien van een performant ventilatiesysteem en is vloerverwarming voorzien. Doordat het E-peil van deze woningen tussen de 5 en 16 ligt, zijn ze allemaal bijna-energieneutraal (BEN-woningen). Ook tuinen, tuinhuisjes en autostaanplaatsen zijn voorzien voor de bewoners. Kostprijs van het project bedraagt ongeveer 4 miljoen euro. 

In de Bruulverkaveling zijn ook nog een aantal kleinere en bescheiden koopkavels voorzien en er komen nog bescheiden koopwoningen, via de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

“Het project aan Mevrouwkensveld met  79 nieuwe sociale huur- en koopwoningen wordt in 2023 gefinaliseerd”, zegt Cil Cuypers, schepen van Wonen uit Bierbeek. “Met deze projecten zal in Bierbeek het aanbod aan sociale woningen sterk verhogen, want vandaag telt Bierbeek slechts 10 sociale huurwoningen. Het zijn kwaliteitsvolle, mooie realisaties waardoor Bierbeek aantoont dat sociaal wonen hoog op de agenda staat.  En dat is nodig, want de wachtlijst met kandidaat-huurders is lang!“

woningen
woningen
woningen
woningen
woningen
woningen
woningen
woningen
woningen
woningen
woningen
woningen
woningen

Lees meer over