De nieuwe fietsbrug maakt de fietssnelweg veiliger

23 november 2022 | 09u02 | Gepost door annpeeters
fietsbrug
Op 22 november werd de fietsbrug over de Bierbeekstraat, ter hoogte van de Rijsmortelstraat, in Bierbeek geplaatst. De fietsbrug is een belangrijke schakel op de fietssnelweg F24.

Er werden vier zware platen van de brug geplaatst met behulp van een kraan. Dit zijn de platen over de Bierbeekstraat en de overspanning ernaast. De rest van de platen worden geplaatst vanop de Rijsmortelstraat. Na de plaatsing kan de afwerking van de brug beginnen en wordt de fietssnelweg aan beide kanten aangesloten.

De platen van de fietsbrug worden geplaatst in Bierbeek

De platen van de fietsbrug worden geplaatst in Bierbeek

“De fietsbrug is een belangrijke schakel op de fietssnelweg F24. Dankzij deze brug kunnen fietsers de drukke Bierbeekstraat, en dus ook oversteek met slechte zichtbaarheid, ontwijken. In de toekomst kunnen fietsers vlot en veilig tussen Leuven en Vertrijk fietsen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit.

Ook in de andere zones op de F24 gaan de werken vooruit. ​Op verschillende delen van de fietssnelweg werd de onderlaag in asfalt reeds uitgevoerd en worden de bermen verder afgewerkt. ​​Het verhogen van de persleiding door Aquafin is ook achter de rug. ​
​Op andere delen van de fietssnelweg worden verder voorbereidingen getroffen voor asfaltwerken. De onderlaag asfalt zal op de meeste plaatsen nog in 2022 uitgevoerd worden. ​
​Het aanbrengen van de toplaag gebeurt bij specifieke weersomstandigheden en is voorzien voor maart 2023. ​
​In de zones waar het hoogteverschil tussen fietssnelweg en spoor minder dan 2 meter is, zal er draadafsluiting geplaatst worden.

Toekomstbeeld van de F24

Toekomstbeeld van de F24

Lees meer over