Davidsfonds Bierbeek schenkt ‘schoolbibbonnen’ aan de Bierbeekse scholen

5 november 2020 | 09u44 | Gepost door annpeeters
Davidsfonds
Dankzij haar leden heeft Davidsfonds Bierbeek in de vier Bierbeekse basisscholen voor 640 euro aan boeken kunnen schenken door de schoolbibbon. Welke bon? Naast zelf boeken bestellen of lidgeld betalen is de schoolbibbon een derde manier om een jaar lid te worden van Davidsfonds.

Een schoolbibbon kost 40 euro, en daarmee kunnen lokale scholen boeken aankopen voor hun eigen schoolbib. De school kan hiermee haar aanbod actualiseren en uitbreiden, om zo de lessen te verrijken en het leesplezier bij de leerlingen te bevorderen.

Bestuursleden Jan Verlinden en Monda Wuytack van Davidsfonds Bierbeek gingen in oktober een pakketje schoolbibbonnen afgeven aan de leerlingen van de lagere scholen De Kinderberg, Het Klavertje, de Sint-Pietersschool en Ten Desselaer.

De scholen zijn erg opgetogen met het initiatief van de schoolbibbon…. want wie leest, groeit! Davidsfonds Bierbeek wil dit succesvolle concept dan ook de komende jaren graag verderzetten.  

Wil je zelf ook een of meer schoolbibbonnen van 40 euro schenken?  Dat kan aan een school van je keuze. En omdat je dan meteen ook lid bent van Davidsfonds, geniet je een jaar van tal van cultuurvoordelen en -kortingen in heel Vlaanderen.  

Lees meer over